Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt 17. november 2024 - 19:16
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU 15. november 2024 - 11:58
Er fornøyd med tiltaksarbeid på økonomi Styret ved Universitetet i Sørøst-Norge skal som alle andre i sektoren se på tiltakspakker knyttet til økonomi på sitt styremøte.
USN-rektoren applauderer Eriks innsats: — Dette heier jeg på Erik Opthun går tredjeåret på bachelor i økonomi og ledelse ved Universitetet i Sørøst-Norge. Planen var å bli regnskapsfører, men nå har han kommet på andre tanker. Rektor Pia Cecilie Bing-Jonsson applauderer 21-åringens innsats.
Tilrettelegging for voksne studenter er viktig for kvalitet og inkludering Fortsatt er det slik at god inkluderingspraksis kan variere mye alt etter hvordan fagmiljøer med fagansatte og ledere har forankret en slik praksis. God inkluderingspraksis ser også i stor grad ut til å være personavhengig.
Det er ikkje sludder eller pirk. Det er fusk. Då eg las kapittelet såg eg fort at delar av kjeldematerialet var forfalska og at framstillinga var tendensiøs, skriv historikar Yngve Skjæveland, som er barnebarnet til Eivind Vågslid og den som melde bokkapittel om nynorskmannen inn til USN/HINN som eit mogleg brot på anerkjende forskingsetiske normer.
Universitetene kan bedre! Skal norske universiteter reise seg igjen etter tiår med mislykkede eksperimenter og ukritisk tro på byråkratisering og stadig mer egenmektige sjefer, så må det tas drastiske grep. Her er fem forslag.
Redelighetsutvalg kritiserer forsker for framstillingen av nynorskmann: — Sludder Et redelighetsutvalg kritiserer en professor for måten hun framstiller lærer og nynorskforkjemper Eivind Vågslid i en bok. — Dette er veldig pirkete, kommenterer historiker Finn Erhard Johannessen.
Norge må øke støtten til akademisk samarbeid med Ukraina Norge skal gjennom Nansen-programmet støtte Ukraina med minst 135 milliarder kroner fram til 2030. Utdanning og forskning er viet liten oppmerksomhet, men vil være avgjørende for Ukrainas videre utvikling.
Student ble beskyldt for 85 prosent «mistenkelig likhet» Store deler av oppgaven til en student ved Universitetet i Sørøst-Norge hadde mistenkelige likheter med en tidligere innlevert oppgave. Nå går studenten til søksmål.
Det hellige tallet tre i doktorgradsløpet Det ser ut til å ha vokst fram en slags stilltiende forståelse av at for å oppnå god kvalitet i en doktorgrad så er det det hellige tallet tre som råder. Hvorfor det?
Bemanning og kompetanse i fremtidens helsetjenester starter med studentene Fremtidens helse- og omsorgstjenester vil kreve økt samarbeid på tvers av fagområder. Hva om studentene innen ulike helsefag sammen driver en helseklinikk med fokus på veiledning og forebygging?
Fagforeningene: — De ansatte merker nedbemanningen godt Ved Universitetet i Sørøst-Norge innførte de streng bemanningskontroll ved inngangen til 2024. Så langt ligger de litt foran egen nedbemanningsplan, som innebærer at 72 årsverk skal bort bare i 2024.
Kom fra Somalia og ble taxisjåfør i Norge. Nå er han professor Paul Thomas kom til Norge som flyktning da han var 18 år. I ei ny bok skriver han om livet, årene som taxisjåfør og den kronglete veien mot å bli professor.
Kunnskapsberedskap i heile landet Ein kunnskapsberedskap på vitale samfunnsområde må stå imot svingingar i studenttal. Det trengst ein offensiv for høgare utdanning og forsking i heile Noreg. I arbeidsdelinga i universitets- og høgskulesektoren er det grunnleggjande viktig med institusjonar som tek geografisk ansvar.
878 studieplasser for lærerstudenter står tomme. Få vil jobbe i ungdomsskolen 30 prosent av studieplassene for de som vil bli lærere i grunnskolen, er ledige. Frislepp av karakterkrav har hjulpet. Flest ledige plasser er det for de som vil bli lærere på ungdomstrinnet.
Det er din karakter som er det viktigste karakterkravet De beste sykepleierne er ikke best fordi de fikk 3 i matte eller norsk. De er best fordi de bryr seg om faget, om pasienten og helsevesenet.
66 studenter tatt for KI-fusk: — Har ikke kontroll Antall studenter tatt for fusk med kunstig intelligens har skutt i været. Men professor Peter Fjågesund mener dette bare er toppen av isfjellet. — I praksis er det nesten umulig å bevise, sier han.
Uroa over nedgangstid for morsmålsfag: — Norsk er rett og slett ikkje populært Solveig Brandal trivst i jobben og ville ikkje takka ja til ei sluttpakke om ho hadde fått tilbod om det. Men ho merkar godt at det dreg seg til økonomisk i akademia og er uroa for framtida til norskfaget.
Like kompetente og enda flere Universitetet i Sørøst-Norge har åpnet sykepleie- og lærerstudiene og på få dager mottatt flere hundre flere søknader. Tallet viser at mange er motivert for å gå inn i disse yrkene, og samfunnet har stort behov for dem.
— Søkelyset på gjennomstrøyming har blitt for sterkt — Det må vere mogleg å «trø feil», og å bytte utdanning undervegs, utan at det er «krise», seier professor Jens Johan Hyvik når vi spør om studentar og psykisk helse.
Annankvar svenske forskar meiner at den akademiske fridommen er truga Oppdraget var å finna ut om det finst ein kanselleringskultur ved svenske universitet. Men det er ikkje ein slik kultur som er hovudgrunnen til at den akademiske fridommen er truga, seier svenske forskarar.
Reåpner Bergseminaret Kongsberg gruppen og Universitetet i Sørøst-Norge skal sammen fylle den gamle bygningen Bergseminaret i Kongsberg med ny aktivitet.
Publisering og lønnsoppgjør på dagsordenen Forskere ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN) publiserer mer enn noen gang.
Døv i høyere utdanning? Vær klar for å kjempe! Systemet svikter, og døve studenter må kjempe på to fronter: Én for tilstrekkelig tilrettelegging fra utdanningsinstitusjoner, og én for tilgang på kvalifiserte tolker.
Jeg, en «kontroversiell» forsker? Å stemple meningsmotstandere som «kontroversielle» er en metode for å legitimere sensur og kansellering, skriver Glenn Diesen.
500 NTNU-studenter rammes av streiken. Og det kan bli mye verre 3500 statsansatte i Unio og Akademikerne streiker. Det får konsekvenser både her og der.
Forskning: Barnehagelærere som har dette blir tryggere OsloMet, Universitetet i Sørøst-Norge og VIA University College i Århus har samarbeidet om forskningsprosjekt. Nå er resultatet klart.
Fagleg kvalitet i by og bygd Krava i høgare utdanning er dei same for alle studentar med studiekompetanse frå vidaregåande skule. For fleircampus-institusjonar er oppdraget å tilby forskingsbasert utdanning av høg kvalitet i både bygd og by.
Vi trenger de små utdanningene I et lite land som Norge er det ikke gitt at alle profesjoner skal være store. Men de er likevel viktige — både for helse og velferd til alle landets innbyggere, og som bidragsytere i tverrfaglige forskningssamarbeid.
Har redusert med 65 årsverk siden januar 2023 Økonomisk status står på dagsordenen også for styret ved Universitetet i Sørøst-Norge når det møtes 8. mai.
Hvor er oljepengene når vi trenger dem? Er det virkelig slik at sykepleierutdanningene i oljenasjonen Norge skal bruke sparing som virkemiddel når målet er å sikre kvalitet i utdanning og forskning?
Det trengs en framtidsrettet politikk for profesjonsutdanningene Profesjonsmeldingen har flere gode tiltak som kan bidra til at universiteter og høyskoler vil utdanne flere profesjonsutøvere som arbeidslivet vil trenge framover. Men dessverre preges meldingen også av en tenkning om disse fagområdene som peker bakover snarere enn framover.
Boikott av Israel er det motsatte av akademisk frihet Hvis universiteter som institusjoner inntar politiske standpunkter, åpnes det for at så vel holdninger som akademikere, studenter og andre ansatte sorteres i «akseptable» eller «uakseptable»
Akademisk fredsbygging i krigstider Universiteter kan spille en kritisk rolle i fredsbyggingsprosesser. Universitetet i Haifa er et eksempel på det, skriver Jörn Klein.
Informanten skrev «HJELP, for faen!»: — Det er det all grunn til å ta på alvor Informantens enkle, men høylytte rop om hjelp fikk oss til å tenke. I vår studie av UH-sektoren tegnes det et bilde av at de ansatte opplever å være brikker i et system de ikke kan påvirke. Det gjør at flere vil slutte.
Slik har de vitenskapelig ansatte det egentlig: Rapporterer om mer byråkratisering, økt produksjonskrav, mer fokus på tellekanter Mer byråkratisering, økt produksjonskrav, mindre akademisk frihet, press, stress og en opplevelse av å være på «taperlaget» er blant ingrediensene i den 113 sider lange rapporten fra Universitetet i Sørøst-Norge.
Regjeringa må setje kraft i å styrka fleircampusinstitusjonar. —Det hastar Søkarsvikt råkar hardt. Det gir inntektstap og redusert handlingsrom for oss som er store på desse utdanningsområda. Men viktigast: velferdssamfunn i by og bygd vil mangle hundrevis av gode kandidatar. Det må Regjeringa ta kraftfulle grep rundt.
Vil redusere antall studietilbud med færre enn 20 studenter Universitetet i Sørøst-Norge snur mange steiner for å spare penger. Antall årsverk og antall stipendiater skal ned, og det samme gjelder studietilbud med under 20 studenter.
Ansetter fem nye ledere Styret ved Universitetet i Sørøst-Norge ansatte fredag 8. mars tre dekaner og to viserektorer.
Skal ansette dekaner og viserektorer Styret ved Universitetet i Sørøst-Norge behandler en vanskelig økonomisk situasjon, samt en rekke lederansettelser fredag.
Må ned minst 72 årsverk Universitetet i Sørøst-Norge ser ikke lyst på sin økonomisk framtid. Rektor varsler nedbemanning på minst 72 årsverk.
Gje oss ei profesjonsmelding som gneistrar Me helsar velkommen ei profesjonsmelding som styrkar kvaliteten og aukar tilliten og handlingsrommet.
Therese ble overrasket etter disputasen: Plutselig var skattefradraget fjernet Stipendiater kan ikke lenger be om fradrag for utgifter til doktormiddager. — Et kutt som kan ramme skjevt, mener Therese Dwyer Løken.
Avslutter to Israel-avtaler. Ikke en akademisk boikott, sier rektor Universitetet i Sørøst-Norge avslutter sine avtaler med Universitetet i Haifa og Hadassah Academic College i Jerusalem.
Medvirkningsmarerittet i UH-sektoren Det går an å drive mange færre medvirkningsprosesser, med færre og bedre definerte deltagere. Det vil føre til en forbedring for alle.
Slik samarbeider norske og israelske universiteter og høgskoler Åtte norske utdanningsinstitusjoner har et formelt samarbeid med israelske universiteter. Diskusjonen om akademisk boikott går høylytt ved flere av dem. Ett universitet vurderer nå å trekke seg fra sine avtaler.
Vi utdanner kompetente kandidater uavhengig av særkrav Mangel på arbeidskraft er merkbart i mange kommuner. Å fjerne de særlige karakterkravene for opptak til lærer- og sykepleieutdanningene vil kunne være ett av flere tiltak for å avhjelpe rekrutteringsproblemene og bidra til å utdanne flere kompetente kandidater fra disse utdanningene.
Professor får kritikk for ikke å referere til masteroppgave For andre gang får professoren formell kritikk av Universitetet i Sørøst-Norge (USN) for ikke å ha referert til masteroppgaver i artiklene sine.
Lærerutdanninger vil fjerne karakterkrav for å få flere lærere Fire lærerutdanninger vil senke opptakskravene for å få flere studenter. — De bør få blankt avslag, sier Jan Tore Sanner (H).
Påtroppende rektor fikk opprykk som professor Den nye rektoren ved universitetet i Sørøst-Norge har fått opprykk som professor. Universitetet har også fått to nye eksterne styrerepresentanter.
For unyansert om merittering Det er interessant å se nærmere på ordningens appell og relevans sett i forhold til kjønn og fagfelt. Men vi trenger et bredt og systematisk kunnskapsgrunnlag når det gjelder merittering ved ulike utdanningsinstitusjoner, slik at vi ikke konkluderer på spinkelt grunnlag, på basis av erfaringene ved én institusjon.
Siste styremøte for Petter Aasen Onsdag 13. desember er Petter Aasen for siste gang på styremøte i funksjon av å være rektor. Nær 17 år etter at han gikk på sitt første styremøte i en slik funksjon.
Fortsatt bred støtte for samordning av masteropptak? En samordning av masteropptak vil gi samfunnet besparelser i størrelsesorden mange titalls millioner per år.
Ny rektor vil endre ledelsen Fra 1. januar går en ny rektor på jobb ved Universitetet i Sørøst-Norge. Hun kommer med ønsker om endret ledelse. Styret behandler sak i dag.
— Hva er poenget med skriftlige kontrakter når staten når som helst kan gå bort fra det vi har avtalt? Flere sentre for fremragende utdanning fortviler og spør hva som er poenget med avtaler med staten når staten når som helst kan gå bort fra dem.
Campusstrid: — USN har i all hovedsak fått det de har bedt om Statssekretær Oddmund Løkensgard Hoel reagerer på at Universitetet i Sørøst-Norge ikke er fornøyd med Hallingdal-penger.
Åpent spørsmål til Kongsberg Gruppen: Blir det brukt norsk våpenteknologi i Midtøsten? Universitetet i Sørøst-Norge har et samarbeid med Kongsberg Gruppen rundt forskning og studier. Jeg spør derfor: Kan Kongsberg Gruppen garantere at ingen av deres produkter er i bruk i krigen mellom Hamas og Israel?
Det blinker i varsellamper for campus Hallingdal I valgkampen skrøt regjeringen av at den skulle realisere campus Hallingdal. Realitet viser at Universitetet i Sørøst-Norge på langt nær har fått de midlene det trenger.
Skal debattere statsbudsjett og tertialrapport Styret ved Universitetet i Sørøst-Norge har møte fredag 26. oktober. Du kan følge det fra 8.30.
Petter Aasen: Hvilke roller og funksjoner bør fremtidens forskningsråd ha? Nå skal regjeringen gå gjennom og legge fram en melding om hele det norske forskningssystemet, herunder Norges forskningsråds rolle og oppgaver. Hvilke rolle og funksjoner bør ett nasjonalt forskningsråd ha i forskningssystemet?
Bevere gjør det vanskelig for forskerne Rasmus Mohr Mortensen satte datafangere på ville bevere for å undersøke bevegelsene deres. Da begynte de å gjemme seg for ham.
Fire rektorer: God start, statsråd Sandra Borch! De fire rektorene i Vinst-alliansen av flercampusinstitusjoner er fornøyde. Dette statsbudsjettet bidrar med å styrke den nødvendige finansieringen av flercampusinstitusjoner, skriver de.
Milliongaver fra sparebankstiftelser til forskning på utenforskap og verdiskaping Universitetet i Sørøst-Norge får penger fra fire sparebankstiftelser.
Her er den nye rektoren for Universitetet i Sørøst-Norge Styret ved Universitetet i Sørøst-Norge ansatte i dag arvtakeren til Petter Aasen. — Medvirkning er det eneste som funker, sier nyansatt rektor Pia Cecilie Bing-Jonsson.
Jubler for ny campus: — Vi hadde ikke drømt om dette Universitetet i Sørøst-Norge (USN) oppretter sin niende campus. Høsten 2024 starter 60 studenter opp med studier på Gol i Hallingdal.
Har kjøpt tilbake campus-bokhandel Studentsamskipnaden i Søraust-Noreg har kjøpt tilbake bokhandlar. — Ein bokhandel er eit møtepunkt, seier samskipnadsdirektøren.
Sandra Borch: Lever på Hurdalsplattformen! — Vi jobber hele tiden for å følge opp de ambisjoner som regjeringen har for høyere utdanning i distriktene, skriver fire rektorer. De forventer at statsråden følger opp Hurdalsplattformen med finansiering.
Campus Evenstad evakueres – 12 studenter måtte forlate hybelbygg Høgskolen i Innlandet preges av uværet «Hans». I Drammen går det foreløpig fint.
Ber om 60 studieplassar til ny campus på Gol Universitetet i Søraust-Noreg vil satsa på utdanning for grunnskulelærarar, IT, innovasjon og entreprenørskap på Gol.
Studenten krevde over en halv million i erstatning — tapte rettssak Han ble utestengt i to semestre for å ha skrevet av 12 prosent av en eksamen. Nå må han betale universitetets saksomkostninger etter å ha tapt søksmålet han anla mot staten.
— Jeg tror det kan være en fordel å ha noen år i arbeidslivet når man skal ta doktorgrad Han tok hovedfag som småbarnsfar. Doktorgraden ventet han med til etter fylte femti.
Khronos journalistikk og universitetenes taushetsplikt Når en av to kilder i en sak har taushetsplikt, stilles det store krav til kvalitet i journalistikken.
Ber om 550.000 kroner i erstatning for utestengelse En student ved Universitetet i Sørøst-Norge ble utestengt i ett år for fusk. Nå ønsker han ett års tapt inntekt i erstatning.
«Politivold-saken»: Kan en student nektes praksis på grunn av siktelse for vold mot offentlig tjenesteperson? Et universitet har ikke hjemmel for å nekte en student praksisplass på grunn av en siktelse for vold mot offentlig tjenesteperson, skriver artikkelforfatteren.
Politivold-saken på Kongsberg: — Jeg mistet skoleplassen Student Marius Stormo ble siktet for vold mot offentlig tjenestemann etter hendelsen på Kongsberg. En uke senere fikk han en telefon fra universitetet.
En avtroppende rektor og tre dekaner vil bli ny rektor ved USN 9 menn og 2 kvinner ønsker å bli rektor ved Universitetet i Sørøst-Norge.
Prinsipiell dom i strid om forskningsetikk. USN får ikke granske artikler fra utenlandsk forsker Etter at Høyesterett ga klarsignal for at den prinsipielle saken kunne kjøres for retten, kastet staten inn håndkleet. Staten må bla opp en nesten en halv million kroner i saksomkostninger.
Sørøst-Norge skal ha ny rektor: Her er «snakkisene» En språkdirektør, en eks-rektor og en intern viserektor nevnes hyppigst som potensiell ny rektor ved USN. Men ingen av dem vil søke jobben.
Kraftig søkernedgang Der landet ellers kan vise til en svak oppgang, har Universitetet i Sørøst Norge en tydelig nedgang i antall førstevalgssøkere.
Næringslivsleder: — Ett av problemene er at du ofte «overansetter» Administrerende direktør i Herøya industripark, Sverre Gotaas, mener man må komme seg vekk fra tanken at det bare er bachelor- og mastergrader som forteller hva en arbeidssøker kan gjøre.
Forventer minst 400 millioner ekstra i statsbudsjettet Fire universiteter og høgskoler med mange campuser har regna på hvor mye ekstra de burde få fordi de har flere campuser. Forventningen til kommende statsbudsjett er høy.
Arbeidsgiver ønsket mer forskningskompetanse Sykepleier Vigdis Aaltvedt jobber med demenssyke. Nå har hun forsket på hvordan det blir lagt til rette for yngre med demens.
Studerer du dette kan du få slettet 106.000 kroner av studielånet ditt Ordningen gjelder over hele landet. Ikke bare i Nord-Norge.
Skal kun undervise på norsk: — Regner med det blir debatt Når studentene tar fatt på masteren i e-businessteknologi og cybersikkerhet til høsten, får de kun undervisning på norsk. Det er det flere årsaker til, ifølge professor Geir Myrdahl Køien.
Kalte inn til TikTok-møte: — Ikke fremmed for å gjøre en ny vurdering Universitetet i Sørøst-Norge inviterte studentambassadørene som styrer universitetets TikTok-konto til møte.
«Alle» institusjonene er på TikTok. Bare én heller mot å avvikle kontoen Universiteter og høgskoler er hyppige brukere av den kinesiske appen TikTok. Samtidig forbyr flere land at appen brukes av politikere i frykt for at kinesiske myndigheter skal få tilgang til sensitiv informasjon.
Nedgang i antall avlagte doktorgrader Etter en topp i 2020 fortsetter nedgangen i antall avlagte doktorgrader. I 2022 ble det avlagt 1559, 42 færre enn året før.
Borten Moe ble grillet om retorikken: — Er du en Trump? Da Ola Borten Moe (Sp) nylig gjestet TV 2-programmet Ærlig talt, måtte han blant annet svare på spørsmål om det er nødvendig å provosere sånn.
Forsker sendte inn plagiert tekst til tidsskrift. Sa han lastet opp feil fil Redelighetsutvalget trodde på forskerens forklaring, men kritiserte ham for å ikke sjekke manuskriptet godt nok.
Lagmannsretten avviser søksmål fra professor Professor mener redelighetsutvalg ikke kan granske artikler han skrev før han kom til Norge. Tingretten ville gå inn i saken, men lagmannsretten avviser søksmålet.
Foreslår å ikke kreve professor-kompetanse av ny rektor Universitetet i Sørøst-Norge skal erstatte Petter Aasen som rektor. Styret behandler framdriftsplanen fredag.
11.000 har lastet ned appen: — Målet er ikke å bli rik Rasmus Tyrén og Dan Olsrød har utviklet en app som over 11.000 studenter ved Universitetet i Sørøst-Norge har lastet ned. Nå vil de tilknytte seg andre utdanningsinstitusjoner.
Studentene ble svært overrasket: — En menneskelig feil Det gikk ikke helt som det skulle da rundt 800 sykepleiestudenter ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN) skulle gjennomføre hjemmeeksamen før helgen.
Artiklane hans vart lesne 2,7 millionar gonger i fjor Medisinprofessoren Per Holck er i særklasse den mest lesne forfattaren i Store norske leksikon. Han set pris på ein hardhendt redaktør.
Quo vadis, USN? Kunnskap kommer fra antagelsen om at status quo på en eller annen måte er feil. Akademisk frihet lar akademikere reise seg og si: «Jeg vet at det er slik vi har sett det før - men jeg synes det er feil». Denne friheten er viktig, men vi synes den er i fare ved USN, mener professorene Jörgen Klein og Bengt Eirik Karlsson.
Statsbygg henter inn 117 mill. ekstra i leieinntekter fra UH-sektoren neste år Årets prisstigninger gir utslag også for husleien norske universiteter og høgskoler betaler. Ved Universitetet i Sørøst-Norge ber de nå Statsbygg endre måten husleien reguleres på.
Håpar på ein god modell for finansiering av ulike typar universitet 2022 var året der det vart varsla strammare økonomi for universiteta og høgskulane. Og nok ein gong har dei vist at dei kan tilpassa seg, seier viserektor Ingvild Marheim Larsen.
Prinsippsak om forskningsetikk til lagmannsretten Professoren ønsker ikke at artikler han skrev før han kom til Norge, skal granskes av redelighetsutvalget. Nå havner saken i Borgarting lagmannsrett.
Færre studentar og løns- og prisvekst: USN fryktar å gå i minus i fleire år Universitetet i Søraust-Noreg kan mangla pengar allereie frå 2023. Styret har fått ei liste med tiltak som universitetsleiinga meiner bør gjennomførast for å sikra betre økonomi.
Disse gir gratis influensa- vaksine til alle ansatte Syv universiteter og høgskoler tilbyr gratis influensavaksine til alle sine ansatte i høst. OsloMet regner med å bruke nær en million kroner på vaksinering.
Nokon har sirup i maskineriet. Men berre eitt universitet droppar klimarekneskapen Dei to største har sirup i maskineriet. Men berre eitt universitet droppar heile klimarekneskapen.
Studentene synes tverrfaglig undervisning er viktig, men de lærer for lite om det Etter innføringen av læreplanverket Kunnskapsløftet 2020 (LK20) måtte lærere innstille seg på å undervise mer tverrfaglig. Det går det så som så med.
Tingretten inn i prinsippsak om gransking av forskningsetiske brudd Professor mener Universitetet i Sørøst-Norge ikke kan granske publikasjoner fra før han kom til Norge. Nå sier Oslo Tingrett at de vil se på saken.
Opprop om gratisprinsippet og internasjonale studenter Sju organisasjoner og seksten utdanningsinstitusjoner har sluttet seg til et opprop mot skolepenger for internasjonale studenter.
Neste år har Petter Aasen vore rektor i 16 år. Då skal han ta sin PC og gå Han har tre rektorkontor på tre ulike campusar, køyrer 30 000 kilometer årleg i jobben, og snart er han den lengstsitjande universitetsrektoren i landet.
Varslet om professor, ble anklaget for ærekrenking. Nå trekker professoren universitetet for retten Stipendiaten varslet universitetet om det han mente kunne være vitenskapelig uredelighet hos en professor. Så begynte snøballen å rulle.
Sjekk hvor det er flest som er fornøyde og misfornøyde På Rauland er 93 prosent av studentene fornøyde med studentmiljøet. I Hammerfest er halvparten av studentene misfornøyde.
Vil at Kongen skal bestemme om UiT skal ha lærerutdanning i Alta eller ikke Regjeringen foreslår at Kongen i statsråd både skal ha full innflytelse over hvor man har studiesteder i Norge og hvor man tilbyr spesifikke utdanninger.
Kritikk mot rapport om gjennomførte doktorgrader Flere reagerer på rapport om gjennomføring av doktorgrader og kjenner seg ikke igjen i tallene.
Forandringsfabrikken nektes å gå på scenen Når resultater fra et samarbeid mellom Forandringsfabrikken, NTNU og Universitetet i Sørøst-Norge skal presenteres på Dokkhuset i Trondheim onsdag, blir det uten representanter fra førstnevnte på scenen.
Rektor Aasen krever ny finansiering hvis han skal få til campus Hallingdal Seks kommuner og Universitetet i Sørøst-Norge vil lage campus i Hallingdal, men rektor krever ny finansieringsløsning fra regjeringen.
Tar imot tusenvis av internasjonale studenter Mange tusen internasjonale studenter kommer til Norge i disse dager. Prorektor frykter at de kan få seg et sjokk når de oppdager hvor dyrt alt er.
Media ringer ned «hvalrossforskeren» Rune: — Jeg er ingen hvalrossforsker Doktorgradsstipendiat Rune Aae tror det kan bli vanskelig å bli kvitt stempelet han har fått. Men det lever han godt med.
Skal gjera klart for dei første fakultetsstyra Prosessen har vore lang, og kritikken tidvis sterk. Men no skal styret ved Universitetet i Søraust-Noreg vedta å få på plass dei første fakultetsstyra frå nyåret 2023.
Mister søkere til lærerutdanningene Trendene for søkertallene ved Universitetet i Sørøst-Norge står på dagsorden på dagens styremøte.
Halvparten strøk på eksamen 85 av 160 sykepleierstudenter ved Universitetet i Sørøst-Norge strøk på eksamen.
Volda og Porsgrunn har en ting til felles. Meget tilfredse lærerstudenter Den 20. april går fristen ut for å søke seg til høyere utdanning. Her finner du hva studentene selv mener om de ulike utdanningene for grunnskolelærere.
Vi oppfordrer våre ansatte til å bidra til et opplyst offentlig ordskifte «Av og til, og oftere enn før, får jeg som rektor spørsmål fra samfunnsborgere, journalister, studenter og medarbeidere om innholdet i uttalelser fra den enkelte medarbeider er i tråd med universitetets posisjon», skriver USN-rektor Petter Aasen.
Reagerer på nye regler: — Du får ikke et helt forskersamfunn til å forstå dette over natta Flere universitetstopper mener regjeringens forslag til nytt eksportkontrollregelverk kan by på problemer.
Gir Hatlen pepper for mangel på forslag om flercampusmodeller Hatlen-utvalget fikk en tilleggsoppgave av den nye regjeringen. De skulle finne løsninger for å kompensere universiteter og høgskoler med mange campus. — De har ikke svart på oppgaven, mener rektorene.
Ber flere ansatte om å fortelle hvordan de har det Forskergruppen har fått inn mange svar, men ønsker likevel å gi flere muligheten til å delta til før de starter analysene av hvordan vitenskapelig ansatte har det.
Ny toppdirektør ved Sørøst-Norge Intern direktør nådde opp da Universitetet i Sørøst-Norge tirsdag ansatte ny toppdirektør.
Foreslår å etablere fakultetsstyrer Rektor på Universitetet i Sørøst-Norge vil ha fakultetsstyrer ved sitt universitet. Styret behandler saken tirsdag 8.mars.
Kritiseres for å skrive i statlige, russiske RT:– Uakademisk, svarer professor «Respektable akademikere har ikke noe der å gjøre», sier forskerkollega. Professor Glenn Diesen sier på sin side at han ikke vil slutte å sende innlegg til russiske kanalen RT.
«Holdningen til kunnskapssamarbeidet med Russland er den samme som før» Kunnskapsdepartementet bekrefter at kunnskapsfeltet så langt ikke er inkludert i sanksjonene mot Russland. Men det kan raskt endre seg.
Evakuerer studenter fra Ukrainas naboland Universitetet i Sørøst-Norge har ikke studenter eller ansatte i Ukraina, men flytter studenter i Moldova til Romania.
27 vil bli ny toppdirektør. Flere interne søkere 20 menn og 7 kvinner vil bli ny toppdirektør ved Universitetet i Sørøst-Norge.
Rekordmange henvendelser til studentombudet Studentombudet ved Universitetet i Sørøst-Norge ber de ansatte gjøre en grundigere jobb i saker rettet mot studentene før de konkluderer.
Strategi og årsrapporter på dagsorden Styret for Universitetet i Sørøst-Norge samles på Notodden fredag 4. februar. Det er ventet nye runder i strategidebatten.
Smultringuniversiteter De nye universitetene skal ikke være som sukkerstrødde berlinerboller med saftige kjerner av fagkunnskap. De skal være som smultringer: Smakfulle randsoner av problemløsende samarbeid rundt gapende faglige tomrom.
Nå vil rektor foreslå fakultetsstyrer ved Universitetet i Sørøst-Norge Flere ansatte er frustrerte over manglende demokratiske arenaer ved Universitetet i Sørøst-Norge. Nå svarer rektoren.
Strategidebatt er velkommen ved Universitet i Sørøst-Norge - Strategiarbeid innebærer å prioritere. Debatten om strategiprosessen og grunnforskningens plass ved USN er et eksempel på hvor vanskelig det kan være.
Vi krever mer autonomi og kollegial styring ved Universitetet i Sørøst — Universitetet i Sørøst-Norge lever knapt opp til ideen om et universitet, skriver fire vitenskapelig ansatte.
Tvetydig om grunnforskning fra USN I anledning Universitetet i Sørst-Norges reviderte strategi for 2022–2026 har flere ansatte uttrykt sin bekymring for grunnforskningens kår ved institusjonen. Vi deler denne bekymringen.
Nyeste artikler
Tilbake til penn og papir?
Hva vil vi med barnevernspedagogutdanningen?
Risikofylt forskning, pandemier og biovåpen
Åpen forskning muliggjør forskningsnær utdanning
Handler fagforeningen din i tråd med samvittigheten din?
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU
Juss-nestor mener Kjerkols fuskesak må behandles på nytt